Overslaan naar inhoud

Recept voor kip in yassasaus

Maak je kip yassa als een chef-kok!

Ingrediënten

1 hele kip, in stukken gesneden

4 middelgrote uien, in ringen gesneden

3 citroenen

4 teentjes knoflook, fijngesneden

2 eetlepels mosterd

4 eetlepels olijfolie

2 kippenbouillonblokjes

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel chilipoeder (optioneel, naar eigen voorkeur)

Zout naar smaak

1/2 kopje water

2 eetlepels gehakte verse peterselie (voor garnering)

Instructies


  1. Meng in een grote kom het citroensap, de fijngehakte knoflook, mosterd, olijfolie, gemalen zwarte peper, chilipoeder (indien gebruikt) en zout. Zet deze marinade opzij.
  2. Voeg de stukken kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is. Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast, of zelfs een nacht voor een intensere smaak.
  3. Verhit na het marineren een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde stukken kip toe en bak ze een paar minuten aan elke kant goudbruin.
  4. Zodra de stukken kip goudbruin zijn, voeg je de uienringen toe aan de pan. Bak ze een paar minuten mee met de kip, tot ze lichtjes zacht en goudbruin zijn.
  5. Verdun ondertussen de kippenbouillonblokjes in een half kopje heet water. Giet de bouillon in de pan met de kip en uien. Zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen, tot de kip gaar en zacht is.
  6. Zodra de kip gaar is, controleer je de kruiden en pas je ze aan naar smaak. Als je wilt, kun je meer citroensap toevoegen voor een pittigere smaak.
  7. Serveer de kip met de hete yassasaus en garneer met gehakte verse peterselie. Yassasaus is heerlijk met witte rijst of gebakken aardappeltjes.


En nu is je heerlijke kip in Yassa-saus klaar om te eten! Geniet van dit smakelijke gerecht en proef de unieke smaken van de Senegalese keuken. Eet smakelijk!

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten
Recept voor Ndolé uit Kameroen
Maak heerlijke Kameroense ndolé als een chef-kok!