De Afrikaanse keuken, die even smakelijk als kleurrijk is, brengt niet alleen plezier voor je smaakpapillen, maar biedt ook tal van voedingsvoordelen voor het lichaam en de gezondheid.
Proteïnerijk voedsel
Eiwitten spelen een belangrijke rol bij de vernieuwing van de cellen in ons lichaam, zoals spierweefsel, nagels en haar. Ze voorzien ons van de energie die we nodig hebben en zorgen ervoor dat ons lichaam goed kan functioneren. Ze komen voor in plantaardige en dierlijke vorm.
In Afrikaanse gerechten worden dierlijke eiwitten vooral gevonden in geit, vis en kip.
Qua planten komen ze voor in bonen, peulvruchten, zaden, bladeren/planten, granen, enz. Je kunt dus een rijk en gevarieerd dieet hebben met verschillende gerechten.
Uitstekende bron van Omega 3
De Afro-Caribische keuken bevat veel gerechten met vis van verschillende soorten, zoals zeebrasem, kabeljauw, tilapia en vele andere.
Al deze vissen zijn een rijke bron van omega-3 vetzuren, die een hele reeks essentiële voordelen bieden voor ons gestel.
Maar wat is omega 3?
Deze vetzuren zijn een bondgenoot voor zwangere vrouwen. De voedingsbehoeften van een zwangere vrouw nemen toe, omdat ze nu met z'n tweeën is. Daarom is het niet alleen belangrijk om de moeder te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig heeft, maar ook om ervoor te zorgen dat er genoeg is voor de baby. Naast de noodzakelijke voedingsstoffen levert het ook de elementen die essentieel zijn voor een goede ontwikkeling van de foetus. Het helpt bij de vorming van de hersenen en de ogen. Het helpt ook ons lichaam en cardiovasculaire systeem om goed te functioneren. Het helpt symptomen van depressie en angst te verminderen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van pijn veroorzaakt door artritis of artrose, gewrichtspijn en stijfheid. Het kan ook helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren.
Het is een vetzuur dat voorkomt in oliën, vooral koolzaadolie, vis en zeevruchten. Het zou het cholesterolgehalte reguleren.
Que diriez-vous d’un bon tilapia grillé ?
Een natuurlijke keuken
Voor het vlees worden de dieren in de open lucht gefokt en niet gedwongen gevoed. Ze zijn dus ver weg van industrieën en stressbronnen die de voordelen en de kwaliteit van het vlees negatief zouden kunnen beïnvloeden.
De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijk en onbewerkt. In de meeste landen in Afrika worden biologische producten verbouwd en lokale producten geconsumeerd. Fruit, groenten en andere producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar op verschillende markten.
Conclusie
LDe Afrikaanse keuken is rijk aan geur, kleur en smaak. Ze heeft evenveel te bieden als elke andere keuken ter wereld.
Wil je het beste van Afro proeven? Bestel dan nu via onze website: www.africalicious.be Eet smakelijk!
De voordelen van de Afrikaanse keuken